Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:55 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul suspendat din CNADNR ”Sunt directori în CNADNR care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat!"

ro

14 Aug, 2015 08:33 1097 Marime text
 
Alin Goga este director adjunct de investiţii al Regionalei din Craiova a CNADNR şi în trecut director juridic în structura centrală. După ce a început să vorbească despre neregulile din companie, Goga a fost suspendat din funcţie. Conducerea Companiei a remis presei un comunicat în care anunţat că Goga va fi suspendat ca urmare a unei apariţii într-o emisiune TV în care a reclamat neregulile din instituţie. CNADNR şi-a motivat sancţiunea prin faptul că Goga „a furnizat informaţii în legătură cu activitatea companiei fără a fi împuternicit sau fără a avea mandat de la conducerea CNADNR”
Alin Goga spune că „unii directori din Compania de Drumuri şi Autostrăzi au case mai mari decât palatul Versailles, deşi au lucrat toată viaţa la stat, şi au semnat contracte a căror valoare a crescut de zece ori, bazate pe caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme”.
Întrebat, într-un interviu pentru Gândul, dacă se ia şpagă în compania de drumuri, el a declarat: ”Dacă se ia şpagă în CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat. Mai e o problemă, au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme”. În interviul respectiv, Goga detaliază neregulile din companie, susţinând că şeful acesteia, Narcis Neaga, este „mai puternic decât un ministru”. Directorul afirmă că la nivelul companiei ilegalităţile sunt cunoscute, dar sunt acoperite: „Sunt nenumărate exemple şi nenumărate agenţii de control şi încasare pe care le-au verificat domnul Liviu Costache şi domnul Calmus Lucian (directori în CNADNR- n.r.) şi au făcut rapoarte şi au rămas cu rapoartele. În rapoarte se spunea că fenomenul fraudei depăşeşte posibilităţile de stopare ale CNADNR-ului. Şi tu ştii lucrurile astea de ani de zile şi nu faci nimic? Credeţi-mă, nu mă bate gândul decât că există o gravă complicitate şi complicitatea aia nu este pe ochi frumoşi. Nu este că sunt eu prieten cu cineva. Este interes. Te protejez ca să îmi dai ceva”
Întrebat dacă a sesizat faptele de corupţie despre care vorbeşte şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el spune că a mers la DNA în calitate de martor şi că „spre deosebire de alţi colegi ai mei, eu nu am nici un dosar penal”.
Goga apreciază că „este foarte important care va fi semnalul” dat de autorităţi în cazul dezvăluirilor pe care le face: „Dacă mie o să mi se întâmple ceva şi o să mi se închidă gura, oamenii or să zică, „dom’ne, ai văzut, ce a păţit ăla, n-are rost, frate”. Este foarte important care va fi semnalul”.
"Angajaţii CNADNR vin de acasă cu casa de marcat, scot din priză casa CNADNR-ului şi pleacă acasă cu 8-9.000 ron pe tură", a fost una dintre acuzaţiile făcute directorul de investiţii, sancţionat de conducerea centrală.
CNADNR susţine că Goga a avut perioade în care a renunţat la calitatea de salariat al companiei de drumuri, după care s-a reangajat, şi a mai fost subiectul unei cercetări disciplinare. După desfacerea contractului individual de muncă pentru absenţe nemotivate, a fost reangajat ţinându-se cont de situaţia familială a acestuia.


Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii