Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:04 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Două persoane, reţinute pentru trafic de droguri de mare risc

ro

18 Dec, 2015 20:43 984 Marime text
Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor  Abderrahman Jallouli, cetăţean tunisian, şi Anca-Georgeta Bercea, cetăţean român, pentru săvârșirea infracțiunilor  de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015 inculpatul Turki Skander a constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, cu scopul introducerii în România a unor cantități de droguri de mare risc. Ulterior, la grupul infracţional organizat  a aderat și inculpata Anca-Georgeta Bercea, care avea rolul de a expedia coletele care conțineau droguri de droguri de mare risc (cocaină și ecstasy –MDMA) și droguri de risc (cannabis) către inculpatul Jallouli Abderrahman care avea rolul de a comercializa drogurile primite de la inculpatul Turki Skander, către consumatori de pe raza municipiului Iași, potrivit DIICOT.
 
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, a fost ridicată cantitatea de 700 de grame de canabis, 1.638 de comprimate ecstasy, 20 grame de cocaină, zece timbre de LSD, 1.340 de euro, 5.822 de lei, 4 laptopuri, un sistem informatic, 2 HDD, 7 telefoane mobile, 7 cartele SIM, 4 carduri de memorie, 8 cântare electronice, o instalaţie pentru cultivare şi întreţinere indoor de plante de cannabis, dispozitive de iluminat, ventilat, preparat şi ambalat, 2 kit-uri pentru identificarea cocainei.
 
Tribunalul Iași, ieri, a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi  au solicitat instanţei de judecată  arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Turki Skander.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii