Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:51 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezvăluiri-şoc în "Dosarul evaziunii" lui Secăreanu Elan Schwartzenberg, om de legătură pentru mafie

ro

10 Jul, 2012 19:48 1464 Marime text
Elan Schwartzenberg era om de legătură între personajele acuzate de fraudă de zeci de milioane de euro, informează România TV. În acest dosar au fost reţinute 11 persoane, printre care şi fostul şef al vămilor. Procurorii DNA au cerut şi arestarea în lipsă a lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

"Indicii obţinute relevă că Marta Codruţ Alexandru se bazează pentru a asigura menţinerea în funcţie (până la mijlocul lunii aprilie 2012) conform celor discutate cu Nemeş Radu (la 1 martie 2012) a lui Blejnar Sorin şi Comăniţă Viorel pe relaţiile deţinute de Schwartzenberg Emilian la nivelul conducerii aparatului guvernamental de la acel moment", se arată în referatul procurorilor, potrivit România TV.

Procurorii susţin că, în demersurile sale, Marta Codruţ se baza pe două persoane.

"În demersurile sale, Marta Codruţ Alexandru se bazează pe două persoane, dintre care una este cunoscută şi de Nemeş Radu - ,,Încă două sprijinuri de la tipul ăsta şi de la băiatul cu care te-ai mai văzut tu din când în când". În luna august 2011, cel din urmă folosind numele Gheorghe s-a întâlnit în jurul orei 17.30 la o benzinărie de pe DN1, între Baloteşti şi Otopeni cu Schwartzenberg Emilian, care i-a înmânat un pachet", spun procurorii.

"Procurorii din cadrul DNA, Secţia de Combatere a Corupţiei s-au sesizat din oficiu cu privire la constituirea unei grupări infracţionale, coordonate de numiţii Nemeş Radu, Guliu George, Chirvăsicu Dumitru Jugănaru, Andrei Florin şi Moldovan Ovidiu Ioan, iniţiatoarea unui amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata accizelor aferente a importante cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă, un rol important revenindu-le lui Blejnar Sorin, Marta Codruţ Alexandru şi Comăniţă Viorel", se mai arată în referat.

Unsprezece persoane, printre care Viorel Comăniţă şi Dan Secăreanu, au fost reţinute, iar pentru alte şase, printre care Codruţ Marta şi Radu Nemeş, coordonatorul grupului infracţional, procurorii vor propune arestarea preventivă în lipsă, în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/dezvaluiri-soc-in-dosarul-evaziunii-elan-schwartzenberg-om-de-legatura-pentru-mafie_35537.html#ixzz20Du7TWaN

Ti-a placut articolul?

Comentarii