Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:16 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere privind îmbunătăţirea condiţiilor sociale ale militarilor

ro

15 Feb, 2016 20:58 690 Marime text
Ministerul Apărării Naţionale a organizat, astăzi, o dezbatere având drept scopuri identificarea şi explorarea opţiunilor de implementare a unor mecanisme eficiente pentru îmbunătăţirea condiţiilor sociale ale militarilor.
 
Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a prezentat planul de implementare a priorităţilor strategice  ale M.Ap.N. pentru anul 2016, cu accent pe creşterea calităţii vieţii personalului Armatei României. În acest sens, a detaliat cele patru proiecte avute în vedere, respectiv construirea şi achiziţia de locuinţe de serviciu pentru militari, concomitent cu diminuarea fondurilor destinate compensaţiei pentru chirie, construirea unor baze militare cu facilităţi locative şi de servicii, realizarea unor facilităţi speciale de acces la unele imobile din administrarea M.Ap.N. pentru personalul armatei rănit, a celor care au dobândit alte afecţiuni fizice sau a celor care au devenit invalizi pe timpul, ori din cauza participării la acţiuni militare, precum şi acordarea de sprijin medico-social pentru veteranii de război şi cadrele militare în rezervă şi retragere.

În cadrul dezbaterii au fost analizate şi soluţiile posibile în ceea ce priveşte construirea şi achiziţia de locuinţe de serviciu pentru militari, în condiţiile în care, la nivelul M.Ap.N. este estimat un necesar de 15.000 de astfel de spaţii locative.

Sursa foto: cotidianul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii