Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezastru ecologic Balene eșuate în Noua Zeelandă

ro

14 Feb, 2015 16:29 2125 Marime text
Mai mult de jumătate dintre cele aproximativ 200 de balene-pilot eşuate pe o plajă din Noua Zeelandă au murit, conform unui anunţ făcut azi de reprezentanţi ai organizaţiilor pentru protecţia mediului care participă la eforturile de salvare, conform AFP.
 
Aproape 200 de balene-pilot (genul Globicephala) au eşuat, vineri, pe o plajă aflată pe peninsula Farewell, în nordul insulei de sud a Noii Zeelande, ce are deja reputaţia de a fi o capcană mortală pentru mamiferele marine.
 
Vineri seară, profitând de maree, zeci de voluntari au repus în apă numeroase balene, însă în timpul nopţii mamiferele marine au eşuat din nou.
 
Balenele-pilot, care pot măsura până la șase metri lungime, sunt cele mai răspândite cetacee din apele de coastă neo-zeelandeze.
 
Deocamdată nu există o explicaţie ştiinţifică cu privire la eşuarea balenelor, însă specialiştii sunt de părere că este vorba de o reacţie în lanţ: unele balene eşuează pentru că sunt bolnave sau dezorientate, iar altele eşuează la rândul lor încercând să vină în ajutorul acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii