Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:35 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Bucureşti Drepturile de vot aferente pachetului de acţiuni vândut de SCUT rămân în vigoare

ro

06 Dec, 2014 08:44 723 Marime text
Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul făcut de SIF Transilvania împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti să îi respingă cererea pentru suspendarea drepturilor de vot la compania SCUT Constanţa aferente unui pachet de 18,24% din acţiuni care a fost vândut de COMCM Constanţa, potrivit unui raport publicat de Bursa.ro.

SIF3 făcuse această cerere către instanţă, în contextul în care a mai solicitat Tribunalului să constate nulitatea absolută a tranzacţiilor bursiere prin intermediul cărora "Alexa Business & Investments" a achiziţionat titluri SCUT.

Procesul SIF3 a fost intentat în contradictoriu cu "COMCM" S.A. Constanţa, "Alexa Business & Investments" S.R.L. Constanţa, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Depozitarul Central.

SIF3 a precizat, la decizia Tribunalului, că instanţa a judecat cererea sa, fără citarea părţilor.

COMCM avea, la finele lui iunie, 64,0071% din Scut Constanţa (SCUT), iar până în septembrie a renunţat la 32,0035%, ajungând la o deţinere de 32,0036%, potrivit unui comunicat transmis de către SCUT.

La data cererii în instanţă de suspendare a drepturilor de vot, formulată de SIF3, "Alexa Business & Investments" cumpărase 18,24% din titlurile SCUT.

Ti-a placut articolul?

Comentarii