Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Constitutionala incepe astazi verificarea

ro

11 Dec, 2009 13:17 863 Marime text

Cei nouă magistraţi ai Curţii Constituţionale trebuie să decidă dacă alegerile de duminica trecută se vor repeta sau nu.Până în momentul în care Curtea se va propunţa în privinţa celui de-al doilea tur al prezidenţialelor, celelalte instituţii ale statului, Guvernul, Parlamentul, sunt simpli spectatori. Activitatea lor este blocată.

Verdictul CCR stabileşte viitorul preşedinte al României pentru cinci ani. În ultimii cinci ani, Curtea Constituţională a luat deciziile politice mari, deoarece de fiecare dată când politicienii nu s-au înţeles au apelat la judecata acestei instituţii. În 2007, Curtea Constituţională a arbitrat cel mai crâncen război politic din România, cel dintre preşedinte şi Parlament.

În 2007 şi 2008 cele mai crunte bătălii s-au dat între preşedinte şi guvern. Traian Băsescu nu i-a acceptat premierului Tăriceanu doi miniştri: pe Adrian Cioroianu la Externe şi pe Norica Nicolai la Justiţie. De două ori a cerut guvernul intervenţia Curţii, care a decis că preşedintele poate refuza un ministru, dar o singură dată şi atunci motivat.

Când s-a încăierat guvernul cu Parlamentul pe tema majorării cu 50% a salariilor din educaţie, Curtea a tranşat în favoarea Legislativuluiconform realitatea.net.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii