Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:12 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va fi vremea de 1 mai?

ro

16 Apr, 2012 16:23 967 Marime text

Sfârşitul lunii va aduce temperaturi ridicate pentru această perioadă, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

În aceasta săptămână, vremea ramane instabila si racoroasa indeosebi la mijlocul saptmanii (miercuri si joi). Vor fi ploi temporare in toate regiunile, mai ales averse si descarcari electrice, importante cantitativ. In saptmana 23 aprilie - 29 aprilie estimarile Centrului European, indica pentru Romania o tendinta de incalzire a vremii, astfel valorile termice atat cele minime cat si cele maxime se vor situa peste mediile climatologice pentru ultima decada a acestei luni. Asta insemna maximetermice in jurul valorilor de 22...24 de grade in vestul si sudul tarii si minime de 10...12 grade. In ceea ce priveste manifestarile asociate instabilitatii atmosferice (averse si descarcari electrice), acestea vor fi in diminuare ca intensitate si restrangere ca arie.

În săptămâna 23 aprilie - 29 aprilie, estimarile Centrului European indica pentru Romania o tendinta de incalzire a vremii, astfel valorile termice atat cele minime cat si cele maxime se vor situa peste mediile climatologice pentru ultima decada a acestei luni. Asta insemna maxime termice in jurul valorilor de 22...24 de grade in vestul si sudul tarii si minime de 10...12 grade. In ceea ce priveste manifestarile asociate instabilitatii atmosferice (averse si descarcari electrice), acestea vor fi in diminuare ca intensitate si restrangere ca arie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

 

În Dobrogea, începând cu 19 aprilie, vremea se va încălzi treptat, valorile termice urmând să se situeze ușor peste mediile climatologice ale perioadei. Temporar va ploua, în general slab, dar în 18...19 aprilie este de așteptat o accentuare a instabilității atmosferice, cu posibilitatea unor averse moderate cantitativ.

Continuarea pe http://www.realitatea.net/cum-va-fi-vremea-de-1-mai-prognoza-meteo-pana-la-sfarsitul-lunii-aprilie_933355.html

Ti-a placut articolul?

Comentarii