Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:46 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSAT se reunește mâine pentru a lua la puricat scandalul din sistemul sanitar

ro

26 May, 2016 22:50 748 Marime text
O ședință a CSAT, condusă de președintele Klaus Iohannis, va avea loc mâine, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflându-se situația actuală a sistemului de sănătate publică. Ședința CSAT va avea loc începând cu ora 11,00.
 
Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a ședinței CSAT vor fi incluse subiecte referitoare la activitatea desfășurată de către Serviciul Român de Informații în anul 2015 și principalele obiective pentru anul 2016 și situația actuală a sistemului de sănătate publică - infecțiile intraspitalicești ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securității naționale. De altfel, președintele Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută că problemele din Sănătate vor fi disecate în CSAT.

Cu toate astea, el a susținut că nu în CSAT se rezolvă problema sănătății! Iohannis a declarat că rezolvarea este la Ministerul Sănătății, care trebuie să conceapă politici și să vină cu norme îmbunătățite.

De asemenea, subiectele din CSAT vor viza strategia militară a României, programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă, stadiul îndeplinirii obiectivelor și priorităților MApN, stabilite prin Directiva de planificare a apărării, în anul 2015, forțele armate ale țării noastre care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2017, mandatul României la Summitul NATO 2016 de la Varșovia, stadiul și evoluția Proiectului Unitățile 3 și 4 de la CNE Cernavodă.
 
Totodată, în comunicatul Administrației Prezidențiale se mai precizează că în cadrul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională.
 
Ultima ședință a CSAT a avut loc în 15 martie.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii