Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Timp frumos. Cald. Caniculă? Ce spun meteorologii. Unde este cel mai rece, acum, în județ

ro

18 Jun, 2016 06:46 3216 Marime text
În sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona montană instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată, spune specialiștii de la meteoplus.

Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi va cădea grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.
În restul teritoriului astfel de fenomene se vor manifesta temporar şi pe spaţii restrânse, cu precădere în Muntenia. În regiunile sudice, vremea se va menţine caniculară, disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în timp ce în restul zonelor valorile termice vor marca o scădere accentuată faţă de ziua precedentă.
La nivelul întregii ţări, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în nord şi în jurul a 37 de grade în Lunca Dunării, iar temperaturile minime se vor situa între 12 şi 21 de grade.
Potrivit vremea.ido.ro, la Constanța, astăzi, va fi parţial înnorat, maxima zilei va ajunge la 27°C, vântul va sufla dinspre SSE cu viteze între 15 şi 30 km/h, iar șanse de precipitații sunt de 10%. Asta înseamnă că există posibilitatea să plouă puțin.
La această oră în județul Constanța se înregistrează 18,2 grade la Mangalia, 20,4 la Adamclisi, 20,6 la Medgidia, 21,3 la Cernavodă, 21,4 la Constanța, 22 la Hârșova.
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii