Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 20 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta Cinci persoane, prinse in timp ce treceau ilegal frontiera

ro

12 Mar, 2010 20:40 1455 Marime text

cincifron.jpgPoliţiştii de frontieră constănţeni au depistat, într-un microbuz, cinci persoane fără cetăţenie (o femeie şi patru minori), care ajutaţi de doi cetăţeni maghiari, intenţionau să ajungă ilegal în Austria.

Astăzi, în jurul prânzului, în timpul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Negru Vodă au oprit în trafic, la ieşirea din Negru Vodă, un microbuz marca Opel, înmatriculat în Ungaria, condus de K. Şoni, care transporta şase persoane, doi adulţi şi patru copii, care nu au putut prezenta documente din care să rezulte efectuarea formalităţilor de frontieră.

10.000 de euro pentru a ajunge ilegal în Austria

Din primele verificări s-a constatat că unul dintre cei şase, un bărbat în vârstă de 56 de ani, Janoşi Desci, are cetăţenie maghiară, iar ceilalţi cinci, cu vârste cuprinse între 6 şi 37 ani, sunt persoane fără cetăţenie. Şoni şi Desci, în calitate de „călăuze", a cerut celor cinci apatrizi, suma de 10.000 de euro, pentru a-i ajuta să ajungă ilegal în Austria.

Din cercetări s-a stabilit că aceştia au trecut frontiera, pe jos, ocolind punctul de trecere, călăuziţi Desci., după care s-au deplasat spre localitatea Negru Vodă. Ulterior au fost preluaţi de către Şoni, care îi aştepta în microbuz, după ce intrase legal în România prin PTF Negru Vodă, cu aproximativ două ore înainte.

Pe numele celor şapte au fost emise dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, intrare ilegală în ţară şi pentru trecere ilegală a frontierei. Cele cinci persoane apatride vor fi predate autorităţilor de frontieră bulgare, conform protocolului de colaborare dintre cele două instituţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii