Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:08 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial militar şi religios, la Monumentul Independenţei de Stat situat în zona Casei de Cultură

ro

09 Jun, 2016 09:26 738 Marime text
Astăzi, cu ocazia prăznuirii Înălţării Domnului şi zilei de pomenire a Eroilor Neamului, Jandarmeria Constanţa va desfăşura o serie de activităţi prilejuite de această dublă sărbătoare.
 
Începând cu ora 13.00, conducerea Jandarmeriei Constanţa va participa la ceremonialul militar şi religios, organizat de către autorităţi la Monumentul Independenţei de Stat a României situat în zona Casei de Cultură. De asemenea, comandanţii detaşamentelor din Mangalia şi Medgidia vor fi prezenţi la manifestările organizate cu această ocazie specială.  
 
În România, Zilei Eroilor i s-a conferit statutul de sărbătoare naţională. Începând din 1920, comemorarea eroilor căzuţi în război - Ziua Eroilor - se organizează în fiecare an, la 40 de zile după Sfintele Paşti, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Înălţării Domnului.
 
Astfel, în toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii