Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:43 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CEDO a decis că persoanele arestate preventiv au dreptul la vizite conjugale

ro

24 Jun, 2015 23:06 709 Marime text
România a fost condamnată la CEDO, pentru că nu respectă dreptul celor arestați preventiv la vizite conjugale. Statul român are obligația de a schimba regulamentul de aplicare a Legii 275/2006, astfel încât persoanele arestate preventiv să beneficieze de aceleași drepturi ca persoanele condamnate definitiv.
În hotărârea pronunțată în cauza Costel Gaciu, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat România pentru discriminare și încălcare a dreptului la respectarea vieții familiale. Costel Gaciu, în vârstă de 43 de ani, a fost în arest preventiv timp de 1 an și 10 luni, pentru șantaj, fiind condamnat, ulterior la patru ani de închisoare, fără să aibă dreptul la vizite intime.
Pentru ca persoanele arestate preventiv să poată beneficia de vizite intime, arestul Poliției Capitalei, supranumit ”Beciul Domnesc”, de exemplu, ar trebui să aibă o cameră specială, amenajată în acest scop.
România este obligată să-i plătească reclamantului 9.800 euro daune morale și 1.400 euro cheltuieli de judecată. Din completul de șase judecători ar fi făcut parte și Iulia Motoc, scrie luju.ro.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii