Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:14 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate Ce spune Mircea Banias, despre trimiterea sa în judecată - S-au făcut abuzuri inimaginabile

ro

02 Apr, 2012 22:37 715 Marime text

Senatorul Mircea Banias a declarat luni, că se bucură că a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind faptele de corupţie din Vama Port Constanţa, fiind convins că Justiţia va dovedi că a fost "terfelit" pe nedrept în acest dosar.

Potrivit lui Banias, DNA este o instituţie care se implică foarte mult politic, în dosarul în care a fost anchetat fiind făcute mai multe abuzuri.
"Justiţia o să demonstreze că am fost terfelit în această poveste fără să am nici o legătură. DNA este un instrument care intervine în viaţa politică a ţării, oameni care nu au ce să caute acolo îşi fac majorităţi, îşi fac cariere în funcţie de trofee. Pot să declar că în acest dosar s-au făcut abuzuri inimaginabile, s-au făcut percheziţii ilegale, s-au interpretat aberant prevederi legale şi s-au făcut acuzaţii care nu au nici un fel de acoperire", a declarat Banias.

Luni, senatorul Mircea Banias a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul privind fapte de corupţie din Vama Port Constanţa. Alături de Banias, au mai fost trimise în judecată alte 38 de persoane. Printre acuzaţi se numără şi Laurenţiu Mironescu, fost secretar de stat.

Potrivit DNA, cei 39 de inculpaţi sunt membri ai unui grup infracţional care controlau activităţile de import-export din cadrul Direcţiei regionale vamale Constanţa, prin perceperea unor sume de bani pentru procesarea vamală a mărfurilor, indiferent dacă erau introduse licit sau ilicit.

Sumele de bani erau cerute cu o frecvenţă zilnică, în cuantum cuprins între 250 şi 13.000 de dolari pentru fiecare transport.

UPDATE – 07.04.2016
 
Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.  
 
Minuta instanţei poate fi citită integral accesând link-ul
 
Decizie în dosarul „Portul Constanța“
Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi alături de celelalte 36 de persoane (MINUTĂ)

 http://www.antena3.ro/romania/mircea-banias-despre-trimiterea-sa-in-judecata-s-au-facut-abuzuri-inimaginabile-161933.html

Ti-a placut articolul?

Comentarii