Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spun reprezentanții Școlii Gimnaziale nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanța despre profesorul ce a publicat imagini cu elevi care se schimbă pe Facebook

ro

12 Oct, 2018 11:30 7775 Marime text
Directorul Școlii Gimnaziale nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanța, Nicoleta Bercaru, a oferit astăzi mai multe informații referitoare la cazul profesorului de muzică suspectat că a sustras imagini cu elevi care se schimbă pentru ora de sport și le-a postat pe Facebook. .

”M[ depășește ceea ce s-a întâmplat în școala mea. A fost un șoc deoarece el a intrat mințind în camera unde sunt camerele video. A condus corul școlii. Noi am avut incredere în el. Imaginile au fost urcate ieri pe Facebook și noi imediat ne-am sesizat. Acest om nu mai are ce să caute în școală. A reacționat bine când i-am zis să plece. Era titular pe post și lucra în școala noastră de 4 ani. Vom încerca să vorbim cu părinții ca să își duca demersul până la capăt. Să facă și ei sesizare la poliție. Profesorul a postat pe Facebook imaginile cu băieții de la clasa a 7. Lucrul s-a intamplat la începutul lui octombrie. Băieții se schimbau în ii deoarece era marcată o sărbătoare. Nu avem nimic de ascuns. Nu vorm permite să se păteze imaginea școlii” ,  a declarat Nicoleta Bercaru. 


La rândul său, psihologul școlii spune că elevii vor avea sprijin.

"Profesorul de muzica avea o atitudine normală. Nu am observat că ar avea un comportament ciudat. A reușit să își ascundă gândurile și comportamentul. Se implica în toate activitățile școlii. Era un om apropiat de copii", a declarat psihologul Alexe Mădălina. 

Profesorul a venit la școală acum 4 ani, a susținut examenul de titularizare organizat de Ministerul Educației. Acesta și-a dat demisia de la Școala Gimnazială nr 39. A fost determinat să plece în concediu fără plată. 

Profesorul Ciprian Savin, în vârstă de 33 de ani, este înscris la doctorat la Iași iar concediul fără plată este până pe 31 august 2019. 

Avea o normă didactică de 21 de ore. Acesta venea îmbrăcat la școală și în reverendă și în haine civile. Profesorul aveea o vechime de 5 ani și 8 luni ani în învățământ.  

Directorul Școlii Gimnaziale nr. 39 Nicolae Tonitza, Nicoleta Bercaru, a mai precizat că Savin Ciprian este cel care a venit la ea și i-a zis că a facut o greșeală.
 

”A  zis că a pus acest filmuleț pe Facebook. Camerele de luat vederi sunt în biroul directorului adjunct. A motivat că a intrat în biroul unde sunt camerele de luat vederi deoarece căuta stick-ul pe care aceea lucrare de doctorat. Cer Ministerului Educației să facă ceva ca astfel de oameni sa nu mai intre în școli. Testarea psihologică nu mai este obligatorie, însă noi o facem. Profesorul a facut si el această testare psihologică. Profesorul a profitat de noi și a pătat imaginea școlii. Unitatea școlară deja a găsit un suplinitor care va duce orele lui Ciprian Savin. Școala a sesizat ieri poliția. Am făcut ședința consiliului de administrație a școlii din care făcea și el parte” - a mai precizat Nicoleta Bercaru. .



Reamintim că, la data de 11 octombrie a.c, în jurul orei 17.30, la Secția 4 Poliție Constanta a fost depusă o sesizare din partea conducerii Școlii Gimnaziale nr. 39 Nicolae Tonitza, prin care polițiștii au fost informați că un cadru didactic titular ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii (eleve ce se pregăteau pt ora de educație fizică), iar ulterior le-ar fi postat pe o rețea de socializare.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, cadrul didactic în cauză este călugăr în cadrul Arhiepiscopiei iar ca urmare a celor întâmplate nu mai slujește în Arhiepiscopia Tomisului.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preot Eugen Tănăsescu a menționat că acestuia i s-a interzis să mai slujească și Arhiepiscopia așteaptă de la el clarificări în legătură cu acest caz. 

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Constanța continuă cercetările în cazul profesorului de muzică de la Școala generală nr. 39 Nicolae Tonitza care ar fi publicat pe contul său de Facebook imagini cu eleve care se schimbau pentru ora de sport.

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea vieții private, conform art 226, alin 1 și 2 din Noul Cod Penal, în cazul bărbatului, în vârstă de 33 de ani, implicat în incidentul de la Școala generală nr. 39 Nicolae Tonitza.

Suspectul va fi citat de polițiști pentru a da declarații în acest caz conform procedurilor legale în astfel de situații.

Citește și: 

Ancheta continuă în cazul profesorului de muzică de la Școala generală nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanța. Incredibil ce acuzații i se aduc cadrului didactic (video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii