Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care vă plac mai mult ouăle încondeiate sau cele sculptate? (galerie foto+video)

ro

10 May, 2016 11:52 4302 Marime text
Combinaţia "mâncare" şi "artă" este una fascinantă. Sculptoriţa franceză Christel Assante se foloseşte de delicateţea cojilor de ou pentru a crea sculpturi uluitoare. Lucrările ei sunt atât de fragile încât se aseamănă cu dantela. Durează cam trei – patru zile să termine o sculptură şi de cele mai multe ori se foloseşte de ouă de bibilică sau de gâscă.
 
Anul acesta de Paşte, dacă voiaţi să vă impresionaţi invitaţii, puteaţi pune pe masă şi câteva ouă sculptate. E adevărat, avem şi noi artiştii noştri care încondeiază magistral ouă, aşa că avem o mulţime de variante. Care vă plac mai mult? Ouăle încondeiate sau cele sculptate?

Şi artistul chinez Wen Fuliang creează sculpturi impresionante în coji de ouă, el "antrenându-şi" talentul de mai bine de zece ani. Wen Fuliang este din provincia Shaanxi şi foloseşte în creaţiile sale ouă de pui, ouă de gâscă sau ouă de raţă. Printre cele mai interesante sculpturi se numără Dayan Pagoda din oraşul Xi'an.
 
Sculpturile în coji de ouă se realizează cu o bucăţică mică de diamant. Artistul schiţează un model pe coajă, care a fost atent golită de gălbenuş şi de albuş cu o seringă. Apoi, cu multă grijă, se ţine coaja de ou într-o mână şi diamantul în cealaltă şi astfel începe un proces îndelungat care necesită timp şi talent.
 
Brian Baity este un artist american inspirat de Carl Fabergé, distins cu premiul Forbes pentru sculpturile sale în coajă de ou.
 
“Îmi place sculptura în ou pentru că este foarte dificil de realizat. Îmi place să redau prin lucrările mele simbolurile asociate oului: creaţie, începuturi, viaţă. Pentru mine, natura este o continuă sursă de inspiraţie şi de motivaţie”, spune artistul.
 
Brian Baity prelucrează ouă de găină, de struţ, emu sau papagal cu aceeaşi inspiraţie şi delicateţe. Modelele sale preferate sunt cele foarte complicate, ce necesită îndepărtarea unei părți cât mai mari din coaja oului, astfel încât menţinerea echilibrului formei să devină o adevărată provocare.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii