Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:08 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cântăreaţa Joan Jett a luat parte la un viol în anii '70?

ro

12 Jul, 2015 17:17 629 Marime text
Jackie Fuchs, fostă membră a formaţiei Runaways, a declarat că a fost violată în 1976 de managerul de atunci al formaţiei, Kim Fowley, în timp ce alte persoane priveau, printre care şi Joan Jett, colega ei de trupă. Informaţia a apărut pe site-ul nme.com.
Fuchs, care a activat în toate proiectele muzicale sub numele de Jackie Fox, a vorbit, săptămâna aceasta, despre experienţa traumatizantă cu Fowley, care a decedat în luna ianuarie a acestui an. Ea a povestit cum a fost atacată, pe când avea 16 ani, de manager, în timpul unei petreceri de anul nou care a avut loc în Orange County, California. Fowley ar fi dus întreaga formaţie la un hotel, după încheierea evenimentului, iar Fuchs susţine că acesta i-a dat sedative, fapt care ar putea fi confirmat de martorii de atunci, şi l-a auzit pe manager întrebând unii dintre membrii echipei de la petrecere dacă ar vrea să întreţină relaţii sexuale cu ea.
De cealaltă parte, Joan Jett neagă aceste afirmaţii, iar, într-o declaraţie obţinută de publicaţia Billboard, aceasta spune: "Oricine mă cunoaşte cu adevărat înţelege că, dacă aş fi ştiut că o prietenă sau colegă de trupă ar fi fost violată, nu aş fi stat cu braţele încrucişate în timp ce se întâmpla asta. Nu am aflat de acest incident. Este evident că povestea lui Jackie este foarte supărătoare şi, deşi nu am mai vorbit cu ea de ani buni, îi doresc să îşi găsească liniştea şi vindecarea".
Fuchs a explicat că şi-a făcut curaj să povestească despre acest lucru după 40 de ani, fiind impulsionată de cazurile asemănătoare din industrie care au fost dezvăluite recent, printre care procesul pe care Ke$ha i l-a intentat producătorului său, Dr Luke, şi acuzaţiile de acelaşi tip aduse de mai multe femei actorului Bill Cosby.
Producător şi muzician, Kim Fowley şi-a început cariera în anii '60 şi a lucrat cu numeroase nume importante ale muzicii, precum Gene Vincent, Kiss, Alice Cooper, Leon Russell şi Jonathan Richman and the Modern Lovers.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii