Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:45 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când vom putea ajunge de la Craiova la Constanța în maxim două ore

ro

22 Feb, 2014 16:49 1186 Marime text
Lia Olguţa Vasilescu, primarul oraşului, a declarat că Dan Şova a asigurat-o că în luna mai va fi semnat contractul pentru Autostrada Craiova-Piteşti.


Tronsonul de 120 de kilometri va costa 1,5 miliarde de euro şi va fi printre primele construite fară bani de la stat, doar cu fonduri private. Constructorul îşi va recupera investiţia din taxa de intrare pe şoseaua de mare viteză.Contractul de concesiune vizează proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea drumului expres sau autostrăzii Craiova- Piteşti, cu o lungime de 121,18 kilometri, care va traversa judeţele Argeş, Dolj şi Olt. „Proiectul pentru autostradă trebuia semnat în luna martie dar termenul a fost prelungit pentru luna mai pentru că FNI a impus să se termine întâi toate procedurile pentru Comarnic – Braşov şi apoi să se poată semna Craiova – Piteşti. Am primit asigurări de la domnul Şova că în mai se semnează“, , a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Legătura dintre Craiova şi Piteşti va fi mai rapida, mai exact în cel mult o ora ş jumatate, un TIR încărcat cu marfa ar putea ajunge la Piteşti, iar de aici va avea direct legătura spre Portul Constanţa. Proiectul se va întinde pe o perioadă de doi ani. Craiova va fi legată prin autostradă până la Constanţa, până la cel mai mare port al României.

Sursa: Adevarul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii