Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:47 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când problemele mari sunt cu adevărat mari Cu toată speranţa înainte (galerie foto)

ro

08 Mar, 2016 00:53 731 Marime text
Oamenii uită de lucrurile cu adevărat importante în viaţă. Nu au timp să privească un apus sau un răsărit, nu au timp să-şi viziteze bunicii de la ţară, nu au timp de-o rugăciune. Uneori, se întâmplă ca adulţii să fie în preajma copiilor lor ore, zile, săptămâni, dar să nu aibă nicio discuţie de calitate cu ei. Din cauza lipsei de timp, bineînţeles. Din cauza stresului, desigur. Din cauza problemelor, nu?
 
Însă când sunt problemele mari cu adevărat mari?
 
Da, sunt oameni cu probleme mari, mari de tot. Sunt oameni cu mecanisme interioare care le dau forţa de a merge mai departe. 
 
Cu sufletele mutilate de suferinţă, cu mâinile brădate de obstacole, cu trăile ce le atârnă greu în spate, sunt oameni care, uneori, sfidează cele mai sumbre previziuni. Oameni care refuză să se stingă bunătatea şi lumina din ei.
 
Fotografiile pe care vi le arătăm în acest material surprind puterea oamenilor, indiferent de vârsta lor. 
 
O fetița bolnavă de cancer desenează în oglindă ceea ce-și dorește cel mai mult pe lume.
 
 
Un bărbat trecut cu mult de prima tinerețe încearcă să-i predea, din nou, soției lecțiile alfabetului, după ce aceasta și-a pierdut memoria.




Un băiețel de 12 ani, afectat de distrofie musculară, izbutește să simuleze cea mai frumoasă aruncare la coș, grație fotografului Matej Peljhan.


În pozele anexate „galeriei foto” o să vedeţi, printre alţii, supraviețuitorul unui cutremur ce recuperează din ruine albumul de fotografii al familiei, un soldat, întors din misiune, care își îmbrățișează pentru prima dată fetița.
 
O să vedeţi şi o tânără cum sărută mașina mortuară care transportă trupul vărului său în vârstă de 20 de ani, într-un convoi militar funerar, dar şi cum o mamă aflată pe patul de moarte privește în direct, pe Skype, valsul mirilor, de la nunta fiicei sale.
 
Sursa foto: devorbacutine.eu

Ti-a placut articolul?

Comentarii