Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Burlacu „Taxele sunt mari și Portul Constanța aproape devine necompetitiv”

ro

15 May, 2014 21:14 2262 Marime text
Ministrul Transporturilor Da Șova evită să se întâlnească cu comunitatea portuară. Mircea Burlacu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare a declarat astăzi la B1 TV că „domnul ministru (n.r. Dan Șova, ministrul Transporturilor) ne-a refuzat în mod sistematic”, afirmând, în același timp, că nu există niciun argument juridic, economic sau de practică europeană pe care ministrul Șova să-l invoce și care să justifice decizia Guvernului privind transferul gratuit a unui pachet de 13% din acțiunile Portului Constanța la administrația Mazăre.

Burlacu a precizat că afirmațiile lui Mazăre potrivit cărora taxele în port sunt mici și că porturile din Europa se află la administrațiile locale sunt „mincinoase”.

Președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare a explicat că taxele sunt mari și că Portul Constanța aproape devine necompetitiv în raport cu celelalte porturi. De asemenea, afirmația edilului cum că porturile europene sunt la primării este „halucinantă”, a mai declarat la B1 TV Burlacu. „Asist cu mare dezamăgire la o mare manipulare care vine tocmai din zona guvernamentală. La Rotterdam, portul a fost la administrația locală o perioadă și acum este în proces de preluare de către statul olandez”, a explicat Mircea Burlacu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii