Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:53 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile din România și Bulgaria își unesc forțele pentru combaterea migraţiei ilegale (galerie foto)

ro

08 Apr, 2016 22:06 705 Marime text
 
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, s-a întâlnit astăzi în Ruse (Bulgaria) cu Rumiana Bachvarova, viceprim-ministru și ministrul de interne al Republicii Bulgaria, ocazie cu care au fost discutate mai multe aspecte privind colaborarea dintre cele două ministere de interne.
 
Cei doi oficiali au evaluat formele actuale de cooperare la frontiera comună, fiind subliniată foarte buna colaborare dintre polițiile naționale și cele de frontieră din cele două state. Totodată, cei doi miniștri au stabilit să-și coordoneze acțiunile pentru gestionarea eficientă a unor situații care ar putea fi generate de posibila schimbare a fluxurilor migraționiste.
 
„Am evaluat astăzi toate măsurile pe care le-am luat în comun cu partenerii bulgari, atât patrulele formate din polițiști români care acționează pe teritoriul Bulgariei, schimbul de informații prin Punctul de Contact de la Giurgiu, cât și patrulele comune pe care le desfășurăm la frontieră și am decis să continuăm aceste bune practici și să întărim cooperarea noastră” a declarat ministrul afacerilor interne Petre Tobă.
 
În cadrul întâlnirii, ministrul Petre Tobă a subliniat suportul substanțial pe care România îl acordă misiunilor FRONTEX și disponibilitatea de a contribui cu resurse umane și logistice la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia, în contextul implementării acordului UE-Turcia.
 
Cei doi miniștri de interne au convenit să acționeze unitar în aspectele care privesc gestionarea crizei migrației și să se coordoneze în continuare în dosarele europene de actualitate.  De asemenea, va fi intensificat schimbul de informații în timp real și vor continua acțiunile comune în domeniul combaterii infracțiunilor transfrontaliere.

Ti-a placut articolul?

Comentarii