Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atentie! Sudul si estul Romaniei, sub alerta rosie de ultraviolete! (video)

ro

15 Jun, 2010 01:50 1808 Marime text

radiatii_plaja.jpgEste greu de spus cand va expira acest cod rosu de radiatii, anunta expertii. Meteorologii au intocmit si o harta a zonelor de risc pentru urmatoarele zile care cuprinde aproape toata jumatatea de sud a Romaniei, inclusiv litoralul.

Medicii spun ca radiatiile periculoase ataca in primul rand ochii, ce trebuie protejati cu ochelari cumparati la indicatia medicului, nu dupa moda si dupa ureche.

Radiatiile fac mult rau si pielii. Si totusi la plaja romanii stau rosii ca racii in miezul zilei. Medicii spun ca asa se dezvolta incet si sigur cancerul de piele. Efectele plajei de acum se vad peste ani.

In alta ordine de idei, pe asa o vreme bucurestenii nu au de ce sa traga nadejde ca vor gasi ajutor in corturile instalate de autoritati. Din unele lipseste apa, din altele aerul conditionat ori personalul medical. Sau chiar toate trei.

De altfel, unii dintre bucuresteni s-au aventurat sa iasa pe strazi, sperand ca se vor racori in corturile special amenajate de edili prin marile intersectii. Surpriza insa - la pranz nu aveau dotarea corespunzatoare. Reporterii ProTV au gasit situatii in care punctele de prim ajutor nu aveau nici macar un strop de apa si nu puteai sta in ele. Culmea, intr-un cort era mai cald cu un grad ca afara.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii