Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atacuri cibernetice în întreaga lume. Ce instituţii au fost vizate

ro

04 Oct, 2018 09:34 1347 Marime text
Londra acuză serviciile militare ruse de informaţii GRU de comiterea unor atacuri cibernetice în întreaga lume, scrie România TV.
 
Ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt a acuzat joi serviciile militare ruse de informaţii GRU că au comis atacuri cibernetice vizând instituţii politice şi sportive, întreprinderi şi publicaţii în întreaga lume.

”Acest tip de comportament demonstrează dorinţa lor de a opera fără a ţine cont de dreptul internaţional sau de norme stabilite şi de a acţiona cu un sentiment de impunitate şi fără să ţină cont de consecinţe”, a subliniat ministrul britanic într-un comunicat.

Oficial de la MAE

Ministerul Afacerilor Externe își exprimă solidaritatea cu Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în raport cu declarația publicată de către Ministerul afacerilor externe britanic cu privire la acțiunile cibernetice ostile.
 
România, în calitate de stat membru UE și NATO, situat în proximitatea unor regiuni marcate de instabilitate, se confruntă la rândul său cu astfel de provocări, potrivit MAE.
 
MAE și autoritățile române cu responsabilități în domeniu reafirmă angajamentul ferm al României de a sprijini combaterea agresiunilor cibernetice și își exprimă interesul de a coopera cu Marea Britanie și ceilalți aliați și parteneri, astfel încât să fie întreprinse, în mod concertat, măsuri concrete și ferme pentru limitarea și prevenirea acestora.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii