Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Elevilor este nemulțumită de cuantumul burselor școlare

ro

06 Mar, 2016 14:43 2180 Marime text
 
Asociația Elevilor din Constanța (AEC) consideră cuantumurile burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța ca fiind insuficiente și solicită Primăriei Municipiului Constanța și Consiliului Local Municipal Constanța creșterea acestora în cadrul proximei ședințe de Consiliu Local.
 
Reamintim că în urma demersurilor AEC, în toamna anului 2015 Consiliul Local a început să acorde burse școlare pentru peste 9500 de elevi înmatriculați în municipiul Constanța, conform obligației de la articolul 82 din Legea educației și criteriilor de acordare, stabilite prin OMECTS nr. 5576/2011. Cuantumurile stabilite în luna octombrie sunt de: 25 lei/lună - bursa de merit, 25 lei/lună - bursa de studiu, 75 lei/lună - bursa de ajutor social, 100 lei/lună - bursa de performanță.
   

„Asociația Elevilor din Constanța este de părere că valoarea unei burse trebuie stabilită raportat la salariul minim pe economie, acest fapt asigurând o creștere constantă a burselor, în funcție de condițiile socio-economice existente”, a declarat Constantin-Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii