Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arde miriștea la Nicolae Bălcescu

ro

07 Aug, 2015 16:12 933 Marime text
Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au anunțat că în localitatea Nicolae Bălcescu a izbucnit un incendiu. Din primele informații, se pare că o miriște, din zona parcului de eoliene, a luat foc. 
Unele persoane juridice şi fizice şi-au făcut un obicei de a îşi igieniza terenurile, prin arderea resturilor vegetale şi a miriştii, fără a respecta prevederile legale care reglementează modul cum se efectuează aceste arderi, în ultima lună înregistrându-se 25 incendii de acest fel.
Nu contează faptul că afară este vânt şi flăcările se propagă cu viteză foarte mare la vecinătăţi, punând în pericol gospodăriile din apropiere sau că suprafaţa incendiată se află în apropierea pădurii, existând riscul extinderii incendiului la fondul forestier. Pur şi simplu, aceste persoane dau foc şi pleacă, fără a mai supraveghea arderea sau a se gândi la consecinţe.
În acest sens, reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au efectuat verificări la toate aceste incendii de mirişte şi au aplicat 15 amenzi în valoare totală de 9.000 lei.
Trebuie înţeles faptul că aceste incendii vă pot pune în pericol viaţa, bunurile materiale şi mediul şi pot afecta traficul rutier sau feroviar, situaţii care pot genera adevărate tragedii, iar pentru stingerea acestora se consumă o cantitate mare de carburanţi, necesitând implicarea unui număr mare de resurse umane şi materiale.
Intervenţia specializată pentru stingerea acestor arderi necesită utilizarea unui volum apreciabil de resurse, costurile acestor intervenţii fiind semnificative.

Ti-a placut articolul?

Comentarii