Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:36 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ o tonă de rapană confiscată de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

ro

05 Oct, 2016 10:19 906 Marime text
Poliţiştii de frontieră constănţeni au confiscat aproximativ 1.000 kilograme de moluşte din specia rapană, pe care şase bărbaţi, trei cetăţeni români şi trei bulgari, le pescuiseră din Marea Neagră fără a îndeplini condiţiile legale.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 11.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, aflaţi în misiune cu o ambarcaţiune pe Marea Neagră, au efectuat controlul unei ambarcaţiuni înmatriculate în România, care desfăşura activităţi de pescuit, la 2 mile marine travers de localitatea Schitu. La bordul navei se aflau şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani, trei cetăţeni bulgari şi trei cetăţeni români.

În urma controlului documentelor prezentate, a rezultat faptul că datele menţionate în licenţa pentru activităţi de pescuit nu sunt reale, iar ambarcaţiunea utilizată nu este destinată activităţilor de pescuit.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în ambarcaţiune cantitatea de aproximativ 1.000 kilograme de rapană, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţia şi motorul acesteia, iar în cauză fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. a din O.U.G. 23/2008.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii