Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:57 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 200 de persoane supravegheate judiciar

ro

15 May, 2016 12:31 1023 Marime text
Poliţia Română verifică periodic modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 186 de persoane şi au fost înregistrate 29 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

În perioada 6 - 13 mai, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 186 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 41 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 145 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 29 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu arestarea preventivă (în 10 cazuri), cu executarea pedepsei închisorii (în 7 cazuri), cu măsura condamnării cu suspendare (în 8 cazuri) și cu măsura educativă a internării într-un centru de detenție (într-un caz).

De asemenea, în 2 cazuri a fost dispusă înlocuirea arestului la domiciliu cu arestarea preventivă, iar într-un caz cu executarea pedepsei închisorii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii