Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:15 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aparatura electronică ar putea fi folosită de pasageri în avioane fără restricţii

ro

26 Sep, 2014 23:03 827 Marime text
Agenția Europeană pentru Securitatea Aeriană (EASA) a dat azi undă verde companiilor aeriene europene să-și lase pasagerii, după realizarea unui studiu de impact, să folosească aparatele electronice, inclusiv telefoanele, pe toată durata zborului, transmite AFP, transmite Agerpres.
 
Pe lângă telefoanele mobile, sunt avute în vedere tabletele, laptopurile și alte gagdeturi cum sunt e-reader-ele sau player-ele. Acestea vor putea fi folosite în toate etapele zborului, inclusiv la decolare sau aterizare, fără a trebui utilizat “modul avion”.
 
EASA subliniază încă că fiecare companie aeriană va trebui în prealabil să analizeze impactul asupra sistemelor de bord al semnalelor generate de aparatele electronice, urmând să ia o decizie privind autorizarea sau nu a folosirii lor, în funcție de rezultatele studiului.
 
Utilizarea dispozitivelor electronice pe avioanele de linie în toate fazele zborului, mult timp interzisă în SUA și Europa din considerente de securitate, a fost autorizată în noiembrie 2013 de EASA cu condiția setării lor pe “modul avion” și cu excepția laptopurilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii