Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:47 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anton Doboș, managerul clubului de fotbal Universitatea Cluj, trimis în judecată

ro

18 Dec, 2014 15:51 634 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului DOBOȘ ANTON, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită.
 
În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada 04.05.2008 - 07.05.2008, inculpatul Doboș Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu.
Acestea constau în apărarea corectă a șanselor de joc și realizarea obiectivelor de instruire și performanță stabilite de club, pentru obținerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008.
În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Doboș Anton a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:
– 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni. 
 
Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul DOBOȘ ANTON împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul București.

Ti-a placut articolul?

Comentarii