Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:57 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, acuzat de incompatibilitate

ro

27 Feb, 2015 14:02 888 Marime text
Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Niculae Havrileţ, Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), întrucât, începând cu data de 6 iunie 2012, deține, simultan cu funcția de Președinte cu rang de Secretar de Stat al ANRE, și funcția de Director general al SC GASCOP SRL, societate al cărei obiect de activitate se desfășoară în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale, ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE.

Potrivit art. 4, pct. 34 din Legea nr. 160/2012, „membrii comitetului director nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăţi comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE, în condiţiile legii”.

De asemenea, Niculae Havrileţ a încălcat și dispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1), lit. c)”, respectiv „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de […] director general […] la societăţile comerciale […]”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Niculae Havrileţ a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii