Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andreea Tănăsescu îşi lansează volumul de teatru la Muzeul de Artă Constanţa

ro

15 May, 2019 11:18 2753 Marime text
Muzeul de Artă din Constanța găzduiește joi, 16 mai, ora 15.00, lansarea volumului „Exercițiu de solidaritate” semnat de Andreea Tănăsescu și publicat la editura Tritonic din București. 

Andreea Tănăsescu este lect. univ. dr. în cadrul Universităţii Nationale de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale (UNATC), coregrafă și manager de proiecte culturale, director fondator al Asociației Culturale „A&A Associated Artist”.

Volumul de teatru „Exercițiu de solidaritate” a apărut în 2019 și a mai fost lansat chiar de Ziua Internațională a Teatrului (27 martie), la Teatrul Național din București.

Volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Ana Maria Munteanu (Secția română a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru). Prezentă pe piața de carte din România de 26 de ani, editura Tritonic se bucură de un înalt prestigiu pentru cartea academică, inclusiv în sfera Științelor sociale și Științelor comunicării, printre colecțiile sale numărându-se cele de Comunicare media, Sociologie, Istorie, Politici și instituții publice, Uniunea Europeană -, dar și o serie de volume de ficțiune.

Publicul se va putea bucura de lectura câtorva scene din piesa „Fabrica de pește”, în versiune multimedia realizată de studenții Specializării Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța, îndrumați de drd. Adelina Tocitu (Radio Constanța), asist. drd. Valentin Vanghelescu și lect. univ. dr. Ada Codău. Piesa „Fabrica de pește”, una dintre cele patru cuprinse în volum  („Exercițiu de solidaritate”, „Fabrica de pește”, „Noaptea” și „Ascensorul”) abordează teme de mare actualitate, precum migrația, dezrădăcinarea, confuzia și pierderea identității, abolirea reflecției personale. Studenții jurnaliști propun o experiență multimodală în care îmbină sensibil mai multe registre: voce, mișcare, muzică și imagine.

La eveniment sunt invitați directorul Muzeului de Artă Constanța, istoricul și criticul de artă Doina Păuleanu, personalități academice, cât și din lumea teatrului constănțean, reprezentanți mass-media și public.

Andreea Tănăsescu este unul dintre cei mai relevanți artiști ai dansului contemporan, absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” București, a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” și, de asemenea, a University VIII of Vincennes – Saint Denis, Paris, acolo unde a studiat un master în Artele spectacolului. Totodată, coregrafa a urmat o serie de cursuri de creație artistică în Franța, Canada și Olanda, dar și un stagiu post-doctoral în Canada. Andreea Tănăsescu dispune de un impresionant portofoliu de cercetare și creație coregrafică, iar faptul că a studiat în paralel muzica și dansul de performanță a ajutat-o să stăpânească limbajul și tehnologiile teatrale și, în același timp, să dezvolte abilități de coordonare a numeroase proiecte artistice. Artista a coordonat proiecte în cadrul unor stagiuni la Teatrul Național București, Teatrul de Balet Sibiu, Centrul Național al Dansului, Teatrul Evreiesc de Stat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii