Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada Federației Ruse la Damasc, vizată de atacuri cu obuze

ro

28 Dec, 2016 20:45 2427 Marime text
Ambasada Federației Ruse la Damasc a fost vizată miercuri în două rânduri de tiruri de obuze, însă fără a face victime sau pagube materiale, a anunțat Ministerul de Externe rus, care denunță "o provocare", informează AFP, citat de Agerpres.
 
"La 13.00 și 13.19 ora Moscovei (10:00 și 10:19 GMT), Ambasada Rusiei în Siria a fost bombardată de teroriști. Un obuz, care din fericire nu a explodat, a căzut în curtea interioară a ambasadei", se spune într-un comunicat al diplomației ruse.
 
"Al doilea obuz a căzut în apropierea imediată a teritoriului" ambasadei, precizează ministerul, adăugând că geniștii au neutralizat încărcăturile explozive.
 
"Considerăm această nouă provocare a extremiștilor care doresc să submineze procesul de reglementare pașnică a situației din Siria drept o nouă confirmare a intenției lor de a continua să semene teroare și violență" în această țară, a subliniat diplomația rusă.
 
Ambasada Federației Ruse la Damasc, instalată în cartierul Mazraa, a fost de mai multe ori în acest an ținta unor tiruri. În mai 2015, un bărbat a fost ucis de tiruri de mortier în apropiere de clădirea ambasadei.
 
Rusia întreprinde de peste un an o campanie de bombardamente aeriene în Siria, în susținerea trupelor aliatului său, președintele Bashar al-Assad. Această susținere i-a permis regimului de la Damasc să recucerească recent din mâinile rebelilor al doilea oraș ca mărime al țării, Alep.

Sursa foto: Observator.tv
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii