Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie Cod Galben în sud-estul României. Ciclon mediteranean. Ce spun specialiştii

ro

11 Oct, 2015 05:32 2220 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în urmă cu două zile avertizarea Cod Galben valabilă începând de azi, de la ora 10.00, până mâine la ora 18.00.

Principalele fenomene semnalate vor fi: ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată şi ninsori.
În intervalul menţionat vor fi precipitaţii în toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l//mp, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte.
Vor fi ploi, dar în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.
Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei.
Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60...70 km/h, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte.
Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.
Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 18 grade în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 grad în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 14 grade pe litoral.
Specialiştii de la Meteoplus spun că este vorba despre un ciclon mediteranean peste ţara noastră care va face ca vântul puternic să afecteze Dobrogea şi marţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii