Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:15 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident naval mai rar întâlnit. O navă turcească a lovit un pod uriaș aflat în construcție

ro

23 Mar, 2016 06:29 1652 Marime text
 
Nava turcească "Lira", care participă la contrucția podului peste strîmtoarea Kerci, a lovit, în timpul manevrei de apropiere, unul din pilonii  podului pentru lucrările cărora fusese angajată, scrie seanews.tr.
 
Strâmtoarea Kerci legătura dintre Marea Neagră și Marea Azov, separând peninsula Crimeea din vest de peninsula Taman din est. Strâmtoarea are o lățime între 4,5 – 15 km și până la 18 de metri adâncime. În antichitate, strâmtoarea Kerci era cunoscută cu numele Bosforul Cimmerian.
Travesarea strâmtorii s-a făcut cu ferryboat-ul începând din 1952, legând portul Krîm din Crimeea de portul Kavkaz din Regiunea Krasnodar.
 
S-au făcut mai multe prospecțiuni și proiecte pentru construirea unui pod peste strâmtoarea Kerci, dar complicata configurație geologică și, implicit, costul ridicat al construcției, au împiedicat începerea lucrărilor.

Vasul a fost ancorat pentru inspecție specialiștii trecând și la verificarea elementelor de susținere ale podului pentru a se stabili dacă au fost afectate.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii