Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:30 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa Update - Peste 7 kilograme de bijuterii şi alte bunuri suspecte a fi furate din străinătate, depistate la domiciliul unor constănţeni

ro

14 Aug, 2015 11:17 1589 Marime text
 
În aceste momente au loc percheziţii la un constănţean. Din primele informaţii, au fost găsite 6 kg de aur şi o maşină care a fost furată din străinătate (posibil Italia). Vom reveni cu amănunte.
 

UPDATE, ora 12.00:


Poliţiştii de frontieră constănţeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Curţii de Apel Constanţa, au identificat o grupare, formată de cetăţeni români, care se ocupă cu introducerea în România şi ulterior comercializarea unor bijuterii şi a altor obiecte (ceasuri, laptopuri, telefoane mobile), obţinute în urmă săvârşirii unor infracţiuni de furt din locuinţe în state ale Uniunii Europene.
La sfârşitul lunii iulie, poliţiştii de frontieră au intrat în posesia unor informaţii cu privire la faptul mai multe persoane din judeţul Constanţa sunt implicate în introducerea în România a unor cantităţi considerabile de bijuterii din aur şi argint, provenite din furtul din locuinţe în diferite ţări ale Uniunii Europene. Bunurile erau trimise în ţară prin intermediul unor firme de transport, coletele fiind ridicate la destinaţie de către membrii reţelei, care ulterior le comercializau.
În urmă documentării activităţii infracţionale a celor în cauza, în dată de 13.08.2015, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa şi cu sprijinul tehnic şi de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au surprins în flagrant trei cetăţeni români care au ridicat de la o firma de curierat din Municipiul Constanţa cinci colete ce conţineau bunuri despre care exitau suspiciuni că ar fi furate din spaţiul U.E.
Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la domiciliul unuia din membrii grupării, aflat pe rază localităţii Constanţa, de unde au ridicat în vederea confiscării următoarele bunuri:
-           1.773 bucăţi bijuterii din metal de culoare alb (lănţişoare, brăţări, cercei, inele etc.) în cantitate de aproximativ 6,3 kilograme;
-           211 bucăţi bijuterii din metal de culoare galben (lănţişoare, brăţări, cercei, inele etc.) în cantitate de aproximativ 1,8 kilograme;
-           1 armă de foc tip revolver cu 1 cartuş, 10 arme albe (săbii, macete, cuţite), 3 bucăţi obiecte de artă (statuete), 3 laptopuri, 2 tablete, 3 televizoare LCD, 30 bucăţi ceasuri, 8 telefoane mobile, 17 parfumuri, diferite articole de îmbrăcăminte, 1 aparat foto, tablouri, monede şi bancnote de colecţie, 1 autoturism marca BMW (în valoare de 9000 euro) şi diferite înscrisuri ce au legătură cu cazul.
 
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii