Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilda Sfântului Apostol Pavel Cine mai arde pentru mântuirea fraţilor?

ro

01 Jul, 2012 21:03 510432 Marime text

Arhim. Simeon kraiopoulos, "Taina mântuirii":

Fraţilor, bunăvoinţa inimii mele şi rugăciunea mea către Dumnezeu, pentru Israel, este spre mântuire. Căci le mărturisesc că au râvnă pentru Dumnezeu, dar sunt fără cunostinţă. Deoarece, necunoscand drep­tatea lui Dumnezeu si cautand sa statorniceasca dreptatea lor, dreptatii lui Dumnezeu ei nu s-au supus. Caci sfarsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede. (10, 1-4)

Sa vedem pana aici, iar daca avem vreme o sa parcurgem mai mult din text.

Apostolul Pavel adreseaza aceasta epistola cres­tinilor din Roma, pe care ii numeste aici frati, ca si in alte locuri. Si, intr-un fel, dupa toate cate a spus in capitolele precedente si in special in al IX-lea, isi arata si mai inflacarat simtirea sa. Fiindca Apos­tolul Pavel nu este un vorbitor rigid, care vorbeste pur si simplu despre teologie si comunica unele adevaruri, ci toate acestea izvorasc din inima lui.

Dupa cum stiti, crestinul este crestin adevarat atunci cand a ajuns la un anumit nivel duhovnicesc, adica atunci cand in inima lui traieste cu adevarat Hristos si este cu adevarat renascut si are inlauntrul sau Duhul lui Dumnezeu, atunci cand omul este pe deplin unificat. In acest stadiu vorbeste omul deplin. Un om al lui Dumnezeu, adica un sfant, nu vorbeste niciodata doar ratio­nal, ci si cu inima, cu intreaga lui fiinta.

 

 http://www.razbointrucuvant.ro/2012/06/29/pilda-sfantului-apostol-pavel-ravna-fara-cunostinta-vrem-adevarul-voia-lui-dumnezeu-arhim-simeon-kraiopoulos-taina-mantuirii/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii