Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părintele Gavriil Stoica, regretatul duhovnic al mărturisirii – 3 ani de la mutarea în veşnicie

ro

26 Aug, 2011 20:22 2597 Marime text

id228_22.jpgParintele Gavriil Stoica s-a nascut intr-o familie evlavioasa, alaturi de alti noua copii. Parintii sai, Stelian si Maria, se trageau si ei din parinti foarte buni, crestini si gospodari. Dupa numele sau de botez, Gheorghe, parintele s-a nascut intr-o familie credincioasa, in care se postea, se facea rugaciune si se traia in frica de Dumnezeu. La un moment dat, imbolnavindu-se de inima si stand la pat, tanarul Gheorghe a avut vreme sa acorde mai multa atentie cartilor bisericesti.

Drept urmare, el a pasit in viata monahala in ziua de 25 iunie 1953, la varsta de numai 17 ani. Despre acea zi, parintele isi amintea cu drag, zicand: "Am plecat la manastire, dar cu convingerea ca daca m-as mai naste de o mie de ori, tot calugar m-as face!" Tanarul Gheorghe a fost tuns in monahism la Manastirea Slanic, unde va si sluji ca diacon, pentru o vreme.

Continuarea pe http://www.razbointrucuvant.ro/2011/08/26/parintele-gavriil-stoica-regretatul-duhovnic-al-marturisirii-3-ani-de-la-mutarea-in-vesnicie-video/#more-33126

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii