Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

180 votanti pe lista suplimentara din Arsa

ro

07 Jun, 2009 21:48 1023 Marime text
Pe lista permanentă a secţiei de votare nr. 335 erau înscrise 400 de persoane din care, până la ora 17.20, votaseră 72.

În schimb, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, Vasilica Lăţea, a declarat că pe lista suplimentară au fost trecute 180 de persoane. Contactată telefonic doamna Lăţea a explicat că unii cetăţeni aveau buletin pe comuna Albeşti dar au domiciliu în satul Arsa, iar alţii au buletine pe Mangalia dar stau în sat. „De asemenea, au fost persoane care mergeau spre mănăstirea Sf. Nicolae din Albeşti şi s-au oprit la noi ca să voteze, iar alţi cetăţeni se întorceau de la pescuit şi au preferat să voteze la noi", a adăugat preşedintele secţiei de votare nr. 335, Vasilica Lăţea.

Surse neoficiale susţin că votanţii de pe lista suplimentară provin din Mangalia şi Botoşani. Totodată, organizaţia locală a PNL se pare că a formulat o sesizare către Biroul Electoral Judeţean Constanţa pentru a semnala acest aspect.

Situaţia este cu atât mai suspectă cu cât în secţiile de voare nr.157, 158, 159 şi 160 de la Liceul Energetic din Constanţa, unde se presupune că ar fi votat turişti veniţ în Mamaia, pe listele suplimentare erau trecuţi (n.r. în total) circa 70 de alegători. Cazul urmează să fie verificat.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Constanţa, Adrian Gheorghiţă, a confirmat primirea sesizării scrise de la PNL, s-a discutat cu preşedintele secţiei de votare şi a recunoscut situaţia. "Potrivit legii, BEJ nu poate constata nicio neregulă. Situaţia este ciudată la prima vedere dar nu-i nimic ilegal", a specificat reprezentantul BEJ Constanţa.El a adăugat că, pe baza sesizărilor, vor fi verificate listele suplimentare vizate de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a se identifica dacă sunt cazuri de vot multiplu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii