Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare "Mi-a facut vraji o negresa"

ro

01 Sep, 2008 20:00 1019 Marime text

Pentru a scapa de blesteme, primarul sustine ca a apelat la ajutorul unei alte vrajitoare, de 80 de ani, care are sapte gaini negre

Edilul Constantei a fost blestemat de o vrajitoare braziliana. Dezvaluirile senzationale au fost facute de insusi Radu Mazare, in cadrul emisiunii "Vedete la raport", difuzata duminica seara, pe postul de televiziune Euforia. Mazare afirma ca brazilianca i-ar fi "legat cununiile" si l-ar fi facut sa vada femeile ca pe niste "copaci". Pentru a scapa de farmece, Mazare a apelat tot la o vrajitoare din Brazilia, pe care o ascultau pana si cele sapte gaini negre cu care locuia. Desi asemenea intamplari par greu de crezut, primarul sustine ca faptele s-au petrecut intocmai asa cum le-a descris. Realizatorii emisiunii, insa, si-au pastrat rezervele fata de povestea primarului si au tratat subiectul cu o oarecare ironie. Redam in continuare transcriptul emisiunii, care vorbeste, practic, de la sine.

(Realizator) "Radu Mazare a ajuns pe mana vrajitoarelor".


Radu Mazare: "Ma trezeam dimineata, aveam o durere aici, in cosul pieptului, ma durea si parca-mi luase cineva toata energia din mine".

(Realizator) "Cum si-a dezlegat primarul cununiile si de cate gaini a avut nevoie aflati la .

E tinerel, e frumusel si e primar de Constanta, la Mamaia, acolo unde se ridica si coboara barierele. Radu Mazare a fost in expeditii prin Brazilia, prin multe colturi ale lumii. Intr-unul din ele a gasit o vrajitoare care l-a blestemat, cica i-a legat cununiile".


(Vrajitoare) "Cum se potoleste vantul cu pamantul, soarele din cer sa va potoleasca ranile, necazurile, blestemele... ce e dat, ce e facut, ce e primit, ce e amestecat…".

(Realizator) "Sa va fereasca Dumnezeu de rele, de blesteme si de oameni care n-au toata tigla pe casa. Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca acum un an a calatorit in Brazilia, acolo unde i s-au facut vraji. Mai exact, i s-au legat cununiile".


Radu Mazare: "Mie mi-a facut o fata vraji in Brazilia. O fata neagra...".

(Reporter) "O negresa?"


Radu Mazare: "O negresa, exact".

(Reporter) "Care era indragostita de tine?".


Radu Mazare: "Da, pai, iti dai seama, pe motivul asta, nu pe altceva, pe afaceri sau pe politica. Mi-a facut niste vraji, mi-a legat cununiile, cum se spune".

(Realizator) "Au fost atat de puternice vrajile, incat si cea mai irezistibila femeie devenise pentru dom' primar o planta".

"Ma uitam la o femeie ca la un copac"
Radu Mazare: "Nu ma mai puteam uita la nicio femeie, ma uitam la ea ca la un copac. O femeie nu imi mai spunea absolut nimic. Nu mai simteam absolut nimic".

(Reporter) "Poate ca erai indragostit".


Radu Mazare: "De cine, de negresa?".

(Reporter) "De negresa".


Radu Mazare: "Nu, nu, nu, nu, nu, nu".

(Realizator) "Daca v-am spune ca marmota invelea ciocolata in staniol, nu ne-ati crede. Dar, daca va zicem ca vrajitoarea i-a afectat starea de sanatate a primarului, ne credeti?".


Radu Mazare: "Ma trezeam dimineata cu durere aici, in cosul pieptului, aicea ma durea si parca-mi luase cineva toata energia din mine".

(Realizator) "Situatia se agrava. Una din solutii ar fi fost sa consulte un psihiatru. A apelat, in schimb, tot la vrajitoare. Vorba aia, ".

"Am ramas crucit"
Radu Mazare: "Am ajuns la o vrajitoare batrana, vreo 80 de ani, venita din Salvador de Bahia. Salvador de Bahia era, pe vremuri, poarta de intrare a sclavilor negri in Brazilia si stii ca toate tehnicile voodoo vin din Africa, au intrat in Brazilia si acolo e polul de unde s-au raspandit. Iar baba asta era din Salvador de Bahia. Cand am intrat, ce sa spun... Sigur, acolo e cald. Traia intr-o casa saracacioasa, fara geamuri. Am intrat la ea. Traia in casa cu... avea vreo sapte gaini negre si vreau sa spun ca am ramas crucit, pentru ca eu am vrut sa intru, ea venea, erau gainile in fata... le-a strigat, a vorbit ceva cu ele, s-au intors, s-au aliniat si au trecut pe langa ea, au intrat intr-o camera si n-au mai iesit de-acolo. Am fost cu totii la tara, sa chemi gainile sau sa le gonesti... dar sa te asculte, eu n-am vazut asa ceva".

(Realizator) "Si cum gaina batrana te scapa de vraja buna, doamna cu varsta respectabila a dat de trei ori din pleoape si l-a alungat pe Necuratul din cununiile primarului".


(Vrajitoare) "Sa ramana curat, sa ramana luminat...".
Radu Mazare: "Dupa care m-am asezat. Eu vorbesc putin braziliana, dar am luat un prieten care era de-acolo, brazilian, pentru ca mi-a spus ca n-o sa inteleg ce zice. Ne-am asezat, mi-aduc perfect aminte, era o bancheta cu doua locuri, inca una cu doua locuri, fata in fata. Eu m-am asezat cu prietenul meu, cu Lecu, cu brazilianul, ea in fata. Avea foarte multe statuete cu Maica Domnului pe o masuta, avea candela, avea si pe perete. Si a inceput sa... S-a uitat la mine, a inceput sa vorbeasca si, la un moment dat, i-au fugit pupilele in creier...".
Raul nu era "pe el"

(Reporter) "Isi dadea ochii peste cap".


Radu Mazare: "Da, in crestet si i-au ramas, efectiv, ochii albi, asa. A intrat in transa si a inceput sa vorbeasca. Vorbea foarte repede si prietenul meu isi nota pe o hartie, da. Dupa care a terminat de vorbit, a facut asa de cateva ori, si-a revenit si l-a intrebat: . Si el, ma rog, a inceput sa spuna ca raul nu-i pe mine, ca era pus pe cineva din preajma mea, ca ce trebuie sa fac, ca mi-a dat sa iau niste buruieni cu ceva pentru energie si asa mai departe".

(Reporter) "Si a trecut, nu? S-au dezlegat cununiile, nu?".


Radu Mazare: "S-au dezlegat si cu sprijinul preotului din Romania, recunosc".

(Realizator) "Si a incalecat pe-o sa si ne-a zis povestea asa. Din cauza acestor vraji sa nu-i fi mers prea bine pe plan sentimental domnului primar? Nu prea credem, mai ales la cate domnisoare tanjesc dupa el si dupa cate admiratoare are pe pagina de HI5. Data viitoare, le rugam pe vrajitoare sa-i lase cununiile in pace si sa-i blesteme barierele, in schimb, barierele de la intrarea in Mamaia. De astea chiar n-avem nevoie".

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii