Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD-istii au votat Valentin Parvulescu este noul viceprimar

ro

18 Dec, 2008 21:24 6113 Marime text
parvulescu_gabriel.jpgNumirea lui Nicolae Nemirschi la conducerea Ministerului Mediului a lăsat un fotoliu gol la conducerea oraşului: cel de viceprimar. 

Postul revine Partidului Social-Democrat, al cărui membru este şi Nemirschi. Formaţiunea politică deţine majoritatea mandatelor în Consiliul Local. Aşadar, unul dintre cei care au deja un loc la masa CLM îi va lua locul noului ministru desemnat. Luaţi la întrebări, consilierii social-democraţi au fost ba foarte rezervaţi în a-şi exprima opinia, ori foarte siguri de viitoarea alegere. Întrebarea a fost simplă: „Pe cine vedeţi viceprimar în locul lui Nicolae Nemirschi?". Răspunsul cel mai scurt a venit din partea lui Nurhan Ali. „Sigur Vali Pârvulescu". De aceeaşi părere au fost şi Nicolae Bileca, Felix Stroe, Decebal Făgădău şi Gheorghe Stoica. Proaspăta deputată, Antonella Marinescu, cea care abia a părăsit Consiliul Local în favoarea Camerei a fost de aceeaşi părere: „Pârvulescu este un tip super ok. Cred că el va fi viceprimar".

Încă un „băiat deştept"

Chiar şi Dănuţ Moisoiu, consilierul cu o coloratură politică incertă (apropiat al PSD, exclus din PD-L cu care se judecă pentru recăpătarea statutului de membru) are convingerea că tânărul politician va prelua scaunul lăsat liber de Nemirschi. Este adevărat, încă două nume s-au mai vehiculat, dar într-o foarte mică proporţie. Câţiva PSD-işti au spus că variante demne de luat în seamă ar  putea fi Felix Stroe şi Gheorghe Stoica. Adunând părerile tuturor am putut concluziona: Pârvulescu este un băiat deştept, foarte ok, bun organizator, tânăr şi s-a implicat în problemele de urbanism. Un alt lucru lesne de observat a fost regretul aleşilor locali cu privire la plecarea lui Nicolae Nemirschi din Primărie. „Nemirschi făcea foarte, foarte, foarte multă treabă. Celui care va veni după el îi va fi foarte greu", consideră consilierul Gherghe Stoica.

Afaceri pe... sistem

Gabriel - Valentin Pârvulescu este consilier local din 2004. Numele său este asociat cu cel al lui Valentin Gheorghe Ionescu şi al Firmei Sisteme Internaţionale de Afaceri SA. De altfel, ultima declaraţie pe care consilierul local a completat-o, în 2006, îl prezintă ca fiind directorul societăţii menţionate. SIA SA a închiriat, în 2005, pe o perioadă de 17 ani, Portul Constanţa, pentru numai 2605 euro pe lună.  Acelaşi act declarativ, care va împlini pe 22 decembrie doi ani de la semnare spune că la acea dată social-democratul deţinea un Fiat cumpărat în 1986, dar nu avea case sau conturi. Cu toate că susţinea că nu deţine locuinţă, în declaraţia privind apartenenţa politică, în dreptul adresei, consilierul trecuse un apartament din blocul K10, sc. A, de pe strada Badea Cârţan, nr. 21. Mai putem nota că în 2004, Pârvulescu a fost director al Autorităţii Navale Române. PSD-istul este la bază ofiţer de marină. ]n cadrul Consiliului Local deţine şefia Comisiei 2, cea care se ocupă de organizare şi dezvoltare urbanistică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii