Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul se reuneste in sedinta extraordinara, pentru bugetul pe 2009

ro

22 Dec, 2008 19:17 784 Marime text
Potrivit unor surse din interiorul PSD şi PD-L liderii formaţiunilor au decis să convoace Parlamentul în şedinţă extraordinară în ultima săptămână a lunii ianuarie.

Scopul reuniunii este reprezentat de dezbaterea proiectului bugetului de stat pe anul 2009, pe care Guvernul îl va finaliza cel mai probabil pe 20 ianuarie. Cele două formaţiuni au ca sarcină principală de lucru elaborarea proiectelor legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2009. După cum apreciază surse participante la negocierile dintre cele două partide, Guvernul intenţionează să formuleze cele două proiecte în maximum o lună, urmând a fi trimise Parlamentului, pentru a fi dezbătute, în jurul datei de 20 ianuarie, când cele două Camere ar putea fi convocate în şedinţă extraordinară.
Până la finalizarea proiectului legii bugetului de stat, PDL şi PSD vor decide care vor fi agenţiile guvernamentale care se vor desfiinţa, ce posturi vor apărea în Executiv, ce instituţii vor fi transferate autorităţilor locale şi ce autorităţi independente ar putea să apară, prin comasarea unor actuale instituţii guvernamentale.
PDL şi PSD au stabilit ca primul act normativ pe care Guvernul să îl va elabora va fi legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii