Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii nu estimează corect viteza maşinilor la traversare

ro

02 Dec, 2010 14:46 1032 Marime text

Copiii din şcoala primară pot avea probleme la traversarea străzii, pentru că nu pot estima corect viteza maşinilor care circulă cu peste 30 km/h, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la University of London.

"Nu se pune problema lipsei de atenţie, este mai mult o problemă fiziologică de acuitate vizuală scăzută. Chiar şi atunci când copiii se străduiesc să fie atenţi, este foarte posibil să nu poată detecta un vehicul care se apropie cu o viteză mare", atrage atenţia John Wann, autorul studiului.

Cercetătorii au testat acuitatea vizuala a peste 100 de copii din şcoala primară şi au calculat abilitatea lor de a estima viteza vehiculelor în mişcare. Rezultatele indică faptul că, în timp ce adulţii pot estima viteza vehiculeor care circulă cu aprox 70 km/h, copiii nu pot distinge maşinile care circulă cu mai mult de 30 km/h, de la o distanţă mai mare de 50 m.


"Atunci când traversează strada, copiii pot face alegeri riscante , iar singurii care ar putea evita primejdia sunt şoferii, dacă ar circula cu viteze mai mici în zonele populate de copii, în preajma şcolilor, parcurilor etc.", a adăugat John Wann.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii