Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul CFR în moarte clinică

ro

20 Jun, 2014 19:43 1632 Marime text
Problemele spitalului CFR sunt departe de a fi rezolvate. După ce firma de pază a reziliat contractul cu unitatea spitalicească după ce s-au acumulat datorii de 160 000 de lei, același model l-ar putea urma APMC-ul, firma de catering și chiar furnizorii de medicamente. 

Managerul spitalului CFR recunoaște nonșalant că situația unității pe care o conduce este dezastruoasă. Datoriile pe care spitalul le-a acumulat se ridică la aproximativ 1 milion de euro. Situația hilară la care s-a ajuns în urmă cu câteva zile, atunci când paznicii au încuiat ușile instituției este abia începutul. În oricemoment APMC-ul, furnizorii și chiar firmele de catering pot acționa în judecată spitalul pentru recuperarea datoriilor. Chiar și fiscul are de recuperat bani.
„Aceste datorii ne-au târât foarte tare în jos. Avem un plan de eșalonare de care trebuie să ne ținem, pentru că altfel ne blochează conturile și ar trebui să reluăm toată procedura privind plata unor dobânzi și penalități. Dacă plătim ratele din eșalonare la timp, suntem scutiți de plata dobânzilor și penalităților. Suntem aproape la zi cu aceste datorii la ANAF. Din nefericire, în 2014 am acumulat datorii la furnizori”, ne-a declarat dr. Dorel Oprea, manager spital CFR.
În ceea ce privește asigurarea pazei la spital, se încearcă semnarea unui contract cu o altă firmă de pază, în a cărui realizare nici măcar managerul spitalului nu crede. Și salariile medicilor sau asistentelor au de suferit. Situația spitalului CFR din Constanța este sumbră și doar o minune mai poate salva această unitate aflată practic într-o permanentă incapacitate de plată a serviciilor. Nici măcar trecerea în subordinea Ministerului Transporturilor nu a îmbunătățit situația. Memoriile trimise de către managerul spitalului, care cere ajutorul Guvernului se transformă pur și simplu în maculatură în momentul în care miniștrii se interesează de situația financiară a unității.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii