Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retragere cu torțe în Constanța

ro

16 Aug, 2013 10:32 2886 Marime text
Sărbatorile de Ziua Marinei s-au încheiat seara trecută odată cu retragerea cu torțe a soldaților în cazărmi. 100 de marinari cu făclii în mâini au parcurs aproape 10 km la ceas de seară pe străzile Constanței, din fața Comandamentului Naval până la Prefectura orașului și apoi la Cazino.
Retragerea cu torțe organizată în cinstea marinarilor a durat aproximativ o oră. Fanfara Marinei Militare a deschis drumul marinarilor, iar lor li s-au alăturat majoretele care l-au însoțit de Ziua Marinei pe zeul Neptun la sărbătorile de pe faleza Comandamentului Naval. Toată lumea a rămas plăcuta surprinsă de acest moment şi mulţi au ales să colinde străzile împreună cu militarii.
Sub privirile pline de admirație ale localnicilor și turiștilor, matrozii au cântat și au defilat prin portul Tomis, pe plaja și pe bulevardele centrale ale orașului de la malul mării.
Retragerea cu torțe este obligatorie pentru cinstirea cum se cuvine a marinarilor, iar manifestarea a onorat memoria tuturor celor care și-au pierdut viaţa pe mare.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii