Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restructurări masive la Poșta Română

ro

07 Aug, 2013 15:33 2951 Marime text
Mii de salariaţi ai Poștei Române vor rămâne fără loc de muncă, în urma noului proces de restructurare. Nici angajaţii din judeţul Constanţa nu scapă de disponibilizări. Poșta Română  a  pierdut în ultimi anii peste 5.000 de angajați şi alţi 3.600 urmează să rămână fără loc de muncă.
 
“Au fost pierdute în ultimii ani 5,000 de locuri de muncă din cadrul Poștei Române. Restructurarea la Poștă e boală lungă moarte sigură, pentru că în anul 2000 a început restructurarea Poștei Române. Sntem în anul 2013 și această restructurare nu a soldat cu niciun fel de rezultate pozitive”, a declarat Florin Gheorghiu, lider sindical Poșta Română.
 
Disponibilizările se vor face după evaluarea competenţelor profesionale, abaterilor disciplinare și a opţiunii individuale. Întregul set de criterii a fost stabilit de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali. Instituţia va plăti peste 60 de milioane pentru aceste disponibilizări.
 
“Beneficiază de salarii compensatorii și oamenii cu vechime mare […] chiar și-au facut cerere sa plece. Problema e să îi aleagă pe cei care vor să plece”, a declarat Maxim Alexandru, fost Director al Direcției Regionale Constanța a Poștei Române.

Prin procesul de restructurare și modernizare a Poștei Române se doreşte restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de angajaţi ai companiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii