Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoanele cu dizabilități, integrate pe piața muncii

ro

02 Aug, 2013 16:10 1887 Marime text
Proiectul “Reţeaua de Economie Socială, o premisă pentru integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii”,  inițiat de Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România a ajuns la final. 250 de persoane cu dizabilități au fost consiliate profesional în vederea găsirii unui loc de muncă.
Proiectul inițiat de Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România vine în sprijinul celor cu dizabilităţi în vederea integrării lor pe piața muncii. Proiectul a fost o reușită dacă ținem cont că în cadrul acestuia au fost selectate și evaluate în vederea plasării pe piaţa muncii 200 de persoane cu dizabilităţi, în domeniile call-center, IT şi antreprenoriat. Tot în cadrul proiectului a fost elaborat un raport de analiză privind piaţa forţei de muncă şi angajarea persoanelor cu dizabilităţi.
“Proiectul Rețeaua de economie socială își propune integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii. Este adresat în primul rând cu persoanelor cu dizabilități, în al doilea rând angajatorilor, și în al treilea rând publicului larg, și autorităților și instituțiilor publice. În cadrul acestui proiect noi am oferit atât cursuri de formare pentru persoane cu dizabilități, cât și servicii suport pentru angajarea acestora”, a declarat Silvia Ursu, coordonator comunicare la Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România.
În cadrul proiectului au fost organizate 3 târguri de job-uri, iar  50 de persoane cu dizabilități au fost integrate pe piața muncii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii