Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Năvodari este cu un pas mai aproape de a deveni stațiune balneo-climaterică!

ro

22 Aug, 2013 21:51 2003 Marime text
Aleșii locali au avut de votat pe ordinea de zi doisprezece proiecte de interes pentru orașul Năvodari. Cele mai importante dintre acestea se referă la rectificarea bugetului consolidat de venituri și cheltuieli, stabilirea costului mediu lunar de întreținere la Creșa 20 dar și acordarea unui ajutor umanitar în cuantum de până la 10.000 euro unui copil bolnav ce are nevoie de operație.
Cel mai important punct din Convocator este însă cel prin care oraşul Năvodari va căpăta statutul de staţiune balneo-climaterică. Consilierii locali şi-au dat acordul în unanimitate, în sedinţă extraordinară ca oraşul din nordul litoralului să capete prin decizie de Guvern această calitate. Primarul Nicolae Matei spune că vor fi depuse toate eforturile pentru ca într-un timp cât mai scurt Năvodari să intre pe harta staţiunilor balneare, precum Amara şi Mangalia.
“Este un proiect de hotărâre pe masa Guvernului, pentru modificarea anexei cu orașele-stațiuni balneo-climaterice. Mie mi-a venit la Asociația Orașelor un proiect ca să dau aviz consultativ. Am vorbit la Ministerul Sănătății, la Institutul de Balneo-climatologie ca să introducem și Năvodariul pe această anexă pentru că și orașul nostru îndeplinește toate condițiile pentru a deveni stațiune balneo-climaterică.” a declarat Nicolae Matei, primar Năvodari.
Prin statutul de staţiune balneo-climaterică, Năvodari va câştiga pe lângă turişti şi fonduri suplimentare de la Guvern pentru dezvoltarea acestui segment turistic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii