Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Vizită oficială la Constanţa

ro

18 Oct, 2013 22:40 2156 Marime text
Performanţele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au fost apreciate de ministrul turc al Sănătăţii, care s-a arătat interesat să implementeze sistemul în Tucia. Prezent la Constanţa, acesta a declarat că în urma protocolului de colaborare dintre cele două ţări mai sunt puncte care trebuie modificate, însă România poate să înveţe de la turci cum să atragă investitii.

Ministrul Sănătăţii al Turciei, Mehmet Muezzinoglu s-a întâlnit la Constanţa cu muftiul cultului musulman din România, Iusuf Muurat, de la care a primit cadou un tablou.

“Este a doua vizită a unui ministru în perioada de sărbători. Domnul ministru al afacerilor externe a venit cu ocazia Ramazam Bairamului anul trecut, iar astăzi domnul ministru al Sănătăţii este alături de noi, iar asta denotă faptul că Turcia este alături de comunitatea turco-tătară din România.”, a declarat Iusuf Muurat, muftiul cultului musulman din România.

După această întâlnire, ministrul turc s-a întâlnit cu Prefectul Constanţei, apoi a vizitat Moscheea Carol I, Geamia Hunchiar şi a participat la o întâlnire de Bayram cu membrii comunităţii turce şi tătare din Constanţa. Joi însă a avut loc o întâlnire importantă între Ministrul Sănătăţii din România, Eugen Nicolăescu şi omologul său din Turcia.

“Între ministerele Turciei şi României există o colaborare mai veche şi protocoale semnate în trecut. Am revizuit împreună cu Ministrul Sănătăţii din România protocolul de colaborare în domeniul Sănătăţii şi am decis că există puncte care trebuie modificate şi actualizate. Am decis împreună cu omologul meu să organizăm în fiecare an simpozioane pe teme de Sănătate, în Turcia şi în România. În Turcia, în ultimii ani s-au făcut importante investiţii în domeniul Sănătăţii şi am discutat cu reprezentanţii Ministerului cum pot fi atrase aceste investiţii şi în România.” a declarat Mehmet Muezzinoglu, Ministrul Sănătăţii al Turciei.

În aceeaşi zi, oficialul din Republica Turcia a mers la Medgidia pentru a vizita geamia Abdulmegid şi Colegiul Naţional Kemal Atatrk.

“ Acum cinci ani am fost în Turcia cu familia și m-a costat mai ieftin decât în România. Comunitatea musulmană este foarte bine tratată în românia și suntem privilegiați față de alte țări.” a spus preşedintele UDTTMR Amet Varol.

Ministrul Sănătăţii din Turcia a părăsit Constanţa de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, la bordul unei curse directe cu destinaţia Istanbul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii