Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Vernisajul tărâmurilor dobrogene

ro

18 Aug, 2014 16:39 1702 Marime text
Lucrările de desen și gravură semnate de Alma Ştefănescu-Schneider și Ion Anastase Tițoiu au decorat pereții vernisajului în culorile Dobrogei demult uitate, ca un omagiu adus artistei și un privilegiu pentru cei prezenți.
 
“N-am văzut niciodată o atitudine altfel decât respectuoasă a lui Ion Tițoiu față de un mare artist. Nu am văzut niciodată o nuanță de invidie, decât pură prietenie și de a împărtăși cu ceilalți bucuria pe care o trăiește văzând o operă de artă, pe elementele unei desărvârșiri plastice pe care știe să o savureze, știe să o transmită și, mai ales, să o aprecieze. Ion Tițoiu a simțit nevoia să facă această expoziție la Tulcea, pentru că s-a așezat de câțiva ani la Slava Rusă, fără a părăsi  întru totul Constanța”, a afirmat criticul de artă Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanța.
 
Imaginile care ilustrează marea și ținuturile dobrogene cu toate frumusețile lor nu îmbracă doar pereții unei expoziții ci oferă orașului Tulcea veșmintele unui spațiu cultural apreciat de turiști și de localnici, deopotrivă.
 
 “Tulcea merită o astfel de expoziție, pentru că tulcenii au devenit consumatori de cultură”, a susținut George Șișcu, vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea.Cei care vor să admire vernisajul sunt invitați la Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean din Tulcea în perioada 16 – 31 august.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii