Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Un nou protest la Constanţa

ro

21 Oct, 2013 14:19 2547 Marime text
Peste 200 de persoane au protestat duminică seară la Constanţa împotriva mineritului pe bază de cianuri şi împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Escortaţi de poliţişti şi jandarmi, protestatarii au mărşăluit prin cartierele Tomis 3 şi Brotăcei, punctul final fiind fântâna arteziană din zona Dacia.
 
“Atragem încă o dată atenția asupra intenției guvernanților de a pune în practică proiectul Roșia Montană așa cum el a fost propus de liderii politici, anume ca o exploatare cu cianuri și protestăm împotriva acestei intenții de exploatare cu cianuri și foarte important pentru constănțeni împotriva intenției de exploatare a gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice”, a declarat Valentin Coman, realizator TV.
 
Cel de-al 4-lea protest în acest sens din municipiul Constanţa vine ca urmare a poziţiei Guvernului în legătură cu aceste două probleme. Protestatarii acuză Guvernul că nu a luat nici o atitudine după ieşirea în stradă a oamenilor.
 
“Să nu se înțeleagă greșit că noi nu dorim să se scoată aurul, ci cianurile sunt problema pentru noi […] iar în legătură cu gazele de șist, problema este a felului de a se explora și exploata aceste gaze prin metoda fracturării. Se merge pe principiul câinii latră caravana trece […] vor fi ecologiști și din alte țări, se pare că mesajul nostru este plecat și peste hotare”, spune organizatorul protestului, Sorin Belu.
 
La fiecare protest, participanţii au ales de fiecare dată alte locaţii pentru defilare astfel încât mesajul să fie cât mai răspândit.
 
“Guvernul a făcut […] i-a încurajat pe cei de la Chevron, pe cei de la Gold Corporation să-și vadă de treaba lor, ceea ce este, din punctual meu de vedere, greșit. Și politicienii, dând dovadă de iresponsabilitatea asta, eu cred că trebuie să plătească într-un fel sau altul prin delegitimare”, a declarat și realizatorul TV, Enache Tușa.
 
O parte dintre participanţi însă, ar fi de acord cu exploatarea doar în cazul în care ţara noastră nu ar mai dispune şi de alte resurse. Potrivit organizatorilor, numărul participanţilor la protestul de duminică l-a depăşit pe cel al precedentelor manifestaţii. Dacă Guvernul nu va lua atitudne, protestatarii sunt hotărîţi să continue manifestările.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii